Mayfield Brooks / Mary Pearson

Improvising While Black (IWB)/ FAILURE Lab
04.-07. studenog 2019., Plesni centar TALA, Odranska 1

Radionica istražuje sjecište između praksi dviju umjetnica: Improvising While Black  i FAILURE Lab. Riječ je o dvije suvremene plesne, improvizacijske i izvedbene prakse koje raskidaju s normalnim.
Improvising While Black mayfield brooks radi s dahom, govornim iskazom (utterance), drhtanjem tijela, glosolalijom; istražuje mjesto između govora i ne-govora, plesa i ne-plesa. Kako pristupiti neizrecivom u plesu? Intervencijama u očekivano, IWB istražuje procjepe unutar plesova, pjesama ili priča, kao i improvizirani ples kojeg pokreće dah te jezik kojeg pokreće govor.
FAILURE Lab Mary Pearson razotkriva naše fizičke navike i misli koje smo upili iz popularne kulture. Stvarajući apsurdne slike pomoću tijela, predmeta i različitih materijala, on propituje mizoginiju, konzumerizam i eksces.  Možemo li remetiti ustaljene načine gledanja na sebe i tijelo kao na proizvode koji se prodaju? Kako sebe možemo u potpunosti uvesti u ovdje i sada, ne isključujući svoje složene identitete i neugodne prošlosti?
Mayfield i Mary u ovoj radionici istraživati će načine izokretanja dinamika moći kroz pokret i transformiranja tjelesne napetosti naslijeđene iz trauma povijesti. Postavljat će pitanja poput: Tko ima pravo ne uspjeti, a tko ne? Kome je dozvoljen smijeh ili slobodan govor? Koliko prostora tvoje tijelo smije zauzeti?
Propitivati ćemo vlastitu prošlost, priče i očekivanja, stvarajući improvizirani ples i izvedbu.
Gostovanje i radionica mayfield brooks podržani su od: GPS / Global Practice Sharing of Movement Research programa koji financira Trust for Mutual Understanding