Alessio Castellacci

Radionica improvizacije glasom i pokretom

Od 23. do 25. studenog 2012., Zagrebački plesni centar

alessio-2012_07

Radionica je namijenjena muzičarima, glumcima, plesačima i svima koji bi htjeli istražiti mogućnosti korištenja glasa kroz pokret. Prethodno iskustvo nije potrebno. Glasu i pokretu pristupa se kao sredstvima osobnog i umjetničkog izraza koji nadilazi ograničavajuća uvjerenja o samima sebi.

Sat se sastoji od:

  • vođenih vježbi koje za cilj imaju razumijevanje veze između daha, pokreta i proizvodnje zvuka
  • rada s partnerom kroz dodir
  • vježbi zatvorenih očiju
  • rada s principima Authentic Movement tehnike
  • grupnih vokalnih improvizacija u kojima se, kroz jednostavne zadatke, radi na tečnom korištenju glasa te na podržavanju urođene muzičke intuicije.

alessio-2012_08

Izazov i rizik su energična stanja, kako u glasu tako i u pokretu, kroz koja učimo kako u trenutku proizvesti, izdržati i transformirati fizičko-vokalni impuls, kanalizirajući njegovu energiju u čitke i artikulirane forme. Kroz zaigrane vježbe povezujemo se s osobnom i kolektivnom podsvjesnom imaginacijom, uključujući vokalno tijelo u poetsko-energetski proces sastavljen od zvukova, impulsa, fragmenata te nadrealnih priča i dijaloga.

alessio-2012_05

Alessio Castellacci (Berlin) internacionalno djeluje kao performer, kompozitor zvuka za kazilište i kao pedagog. Diplomirao je razvojnu psihologiju na Sveučilištu la Sapienza (Italija) te koreografiju na Dance Maker Dep/Artez (Nizozemska). Trenutno radi kao vokalni performer s Tinom Sehgalom (Documenta 13 – Kassel) i asistira kao instruktor glasa Dani Brown u novom solu (premijera: Kampnagel Hamburg, prosinac 2012.) Jedan je od osnivača umjetničkog kolektiva Fingersix.

www.soundingbodies-movingvoices.com

www.fingersix.com