ImproPERFORMANCE

10. ožujka 2008., 20.00 sati, Galerija Bačva, HDLU, Trg žrtava fašizma

Kipar Denis Tricot i glazbenik Neven Krajačić nastavljaju suradnju započetu na festivalu Improspekcije2007. Tijekom izvedbe, koja spaja stvaranje skulpture i koncert, bez unaprijed pripremljenog materijala, isključivo se oslanjajući na vlastite umjetničke izraze, oni kroz improvizaciju nastoje testirati svoju otvorenost te, komunicirajući različitim jezicima (skulptura/prostor-zvuk/vrijeme), traže mogućnost zajedničkog nazivnika.

Denis Tricot francuski je kipar i improvizator. Kao vjerni sljedbenik ideje interdisciplinarnosti, oduvijek je svoj rad vezao uz javnu izvedbu. Od 1994. improvizira s drvenim lukovima stvarajući dinamičke konstrukcije u isto vrijeme i u istom prostoru s plesačima, glazbenicima i glumcima. Osim toga radi i skulpture vezane najčešće uz arhitekturu ili javni prostor. Od 2001. surađuje s plesačicom Zrinkom Šimičić, glazbenicima Vaniom Dombrovszkym, Chris Martineau, Éricom Cordierom, Pascal Battusom, piscem Rémi Checchettom, glumicama Claire Truche i Patriciom Capdevielle, koreografkinjom Julie Desprairies.

Neven Krajačić je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, na Zavodu za elektroakustiku. Od 1996. bavi se slobodno-improviziranom glazbom. Djeluje samostalno i kao član Duo Brio. Nastupa na međunarodnim festivalima: Earwing festival, Festival Žedno uhol, NO jazz.