Pokrenimo kvart

Pokrenimo kvart projekt je Improspekcija usmjeren ka uspostavi intergeneracijskog, interdisciplinarnog i internacionalnog dijaloga, prvenstveno kroz improvizaciju u medijima glazbe i plesa.

Polazište svakog djelovanja je ”ljudska mjera”, čovjek, stanovnik kvarta koji sa sobom, u sadašnjosti, nosi povijest mjesta, čija svakodnevica čini identite tog mjesta i ukazuje na promjene koje su se dogodile kao i na one kojima težimo.

Prvi dio projekta:

21. siječnja, 2012., 12.00 sati, Dom za starije i nemoćne osobe Maksimir, Hegedušićeva 20

sudjeluju: Ante Krpan, Bruno Isaković, Chris Martineau, Iva Hladnik, Nives Sertić, Sylvain Meret, Tomislav Feller, Zrinka Šimičić Mihanović

22.siječnja 2012., 12.00 sati, Centar za kulturu i informacije Maksimir

sudjeluju: Ante Krpan, Bruno Isaković, Chris Martineau, Iva Hladnik, Nives Sertić, Svebor Szekely, Sylvain Meret, Tomislav Feller, Zrinka Šimičić Mihanović

Drugi dio projekta:

Ostvaren je u suradnji s res urbanae.

Res urbanae je društvena platforma Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja i Zaklade Heinrich Böll kojom se propituju pojmovi zajedništva, zajedničkih dobara, te postojećih i alternativnih struktura i oblika upravljanja društvenim, kulturnim i prostornim resursima u lokalnim zajednicama. U razdoblju od 19. do 21. lipnja 2012. Improspekcije i res urbanae organizirale su niz performativnih akcija na Trgu Otokara Keršovanija s namjerom ukazivanja na potisnute potencijale tog gradskog prostora te na devastiranu urbanu intervenciju Bernarda Bernardija koja ga obilježava.

19. lipnja 2012., 19.00 sati
20. lipnja 2012., 21.30 sati
21. lipnja 2012., 19.00 sati

sudjeluju: Bruno Isaković, Makiko Ito, Frederic Lange, Miro Manojlović, Sylvain Meret, Zrinka Šimičić Mihanović